Što se sve proizvodi u Drvodjelcu?

U pogonu u Ivancu, Drvodjelac se ponosi svojom proizvodnjom masivnih drvnih ploča i visokokvalitetnog namještaja. Naša stručnost, inovativnost i posvećenost kvaliteti čine nas vodećim proizvođačem u industriji masivnih drvnih ploča.

Dvije su ključne vrste masivnih drvnih ploča koje proizvodimo, a razlikuju se po načinu spajanja drvnih lamela. Prva vrsta ploča nastaje ljepljenjem lamela po širini, poznata kao širinski spoj. Ova tehnika proizvodnje ploča osigurava izuzetnu čvrstoću i stabilnost, te su idealne za razne primjene u industriji i građevinarstvu.

Druga vrsta ploča koje proizvodimo je tzv. dužinsko širinski spoj. U ovom procesu, lamele se najprije spajaju po dužini, a zatim se ljepenjem povezuju po širini. Ovaj način spajanja omogućuje nam proizvodnju ploča većih dimenzija s posebnim estetskim karakteristikama, pružajući nam mogućnost za različite dizajnerske izazove.

Naša paleta proizvoda također obuhvaća širok spektar namještaja. Izrađujemo kvalitetne komade namještaja koji ispunjavaju visoke standarde udobnosti, funkcionalnosti i estetike. Naš asortiman uključuje krevete, komode, noćne ormariće, stolove i ostalo. Svaki komad je pažljivo izrađen, koristeći najkvalitetnije materijale i najsuvremenije tehnike.

U Drvodjelcu smo uvijek spremni prihvatiti bilo koji izazov koji nam postavlja tržište. Naša sposobnost prilagodbe i inovacija omogućuje nam da zadovoljimo različite zahtjeve i preferencije naših klijenata.

Također, ponosno ističemo da je čak 99% naše proizvodnje namijenjeno stranom tržištu diljem Europe. Naša visoka kvaliteta i reputacija čine nas pouzdanim dobavljačem u mnogim zemljama.

Naša strast prema drvu, stručnost i posvećenost kvaliteti vode nas prema vrhunskoj proizvodnji masivnih drvenih ploča i namještaja. Ponosimo se svojom sposobnošću prilagodbe, inovacijama i isporukom proizvoda koji zadovoljavaju visoke standarde naših kupaca diljem Europe.

Napokon, ne možemo zanemariti važnost naših pilana smještenih u Lepoglavi i Bednji. Pilana za preradu drvne građe predstavlja srce industrije drvnih proizvoda. Uz svoju važnu ulogu u lancu opskrbe drvnim materijalom, pilane pružaju ključnu podršku u proizvodnji različitih drvnih proizvoda. Takve pilane koje se ističu po kvaliteti i stručnosti su pilane kompanije Drvodjelac, smještene u Lepoglavi i Bednji.

Pilana je mjesto gdje sve započinje. U njoj se obrađuju trupci i pretvaraju u različite oblike i dimenzije drvene građe. Drvodjelac prepoznaje važnost kvalitetne sirovine i brine se o pažljivom odabiru trupaca. Stručni tim pilane ima dugogodišnje iskustvo i znanje u prepoznavanju najboljih trupaca, uzimajući u obzir njihovu kvalitetu, stabilnost i druge bitne karakteristike.

Jedan od ključnih koraka u procesu prerade drvnih trupaca je rezanje i piljenje. Pilana Drvodjelac opremljena je suvremenim strojevima i tehnologijama koje omogućuju precizno piljenje trupaca, uz maksimalno iskorištenje drvnog materijala. Bez obzira na veličinu ili oblik trupca, stručni tim pilane pažljivo izvodi rezanje kako bi dobili kvalitetnu drvenu građu.

Nakon piljenja, drvena građa prolazi kroz proces sušenja. Drvodjelac koristi suvremene sušare koje omogućuju kontrolirano sušenje drva. Ovaj važan korak osigurava da drvo postigne optimalnu vlagu, čime se smanjuje rizik od deformacija i poboljšava stabilnost materijala.

Drvena građa dobivena u pilani koristi se u različitim industrijama i u različite svrhe. Ovisno o zahtjevima tržišta i potrebama klijenata, drvo se dalje obrađuje u proizvodnji namještaja, građevinskih materijala, podova, stolarije i mnogih drugih proizvoda. Kvaliteta i stručnost pilane ključni su faktori koji osiguravaju izvrsnost i pouzdanost svake faze proizvodnje.

Pilana Drvodjelac ne samo da se brine o kvaliteti i stručnosti u preradi drvne građe, već također posvećuje pažnju očuvanju okoliša. U procesu rada, koriste se suvremene tehnologije koje minimiziraju otpad i maksimalno iskorištavaju drveni materijal. Također se pridržavaju svih relevantnih ekoloških standarda kako bi osigurali održivu proizvodnju.

Pilana za preradu drvne građe poput one u sklopu kompanije Drvodjelac predstavlja nezaobilazan dio drvno-prerađivačke industrije. Njihova stručnost, posvećenost kvaliteti i briga o okolišu čine ih pouzdanim partnerom za opskrbu visokokvalitetnom drvenom građom. Bez obzira na zahtjeve projekta ili potrebe tržišta, pilana Drvodjelac uvijek je spremna ispuniti očekivanja svojih klijenata i pružiti vrhunsku drvnu građu potrebnu za raznolike industrije i projekte.